Κάποτε λέγαμε τα σύκα σύκα

Κάποτε λέγαμε τα σύκα σύκα

Κάποτε όλα τα πράγματα σήμαιναν κάτι, είχαν ένα νόημα. 
Έλεγες τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. 

Γιατί τα σύκα ήταν σύκα και η σκάφη ήταν σκάφη. Τώρα τα σύκα ωριμάζουν σε βιολογικά εργαστήρια και οι σκάφες βρίσκονται ως επί το πλείστον σε μουσεία.

Κάποτε, όταν ερχόταν η άνοιξη κάτι άλλαζε.

Γεννιόταν το πράσινο χρώμα, τα δέντρα είχαν μποτιλιάρισμα. 
Η διάθεσή σου έφτιαχνε από τα αρώματα που πλανιόνταν στον αέρα. Η μέρα άρχιζε να μεγαλώνει. 

Τώρα, καταλαβαίνουμε την άνοιξη απ’ τα ημερολόγια και το πράσινο που υπάρχει γύρω μας είναι ασθενικό ή εντελώς ψεύτικο. 

Κι όταν γυρίζουμε σπίτι απ’ τη δουλειά, μπλεγμένοι στην κίνηση, κρατάμε τα παράθυρα κλειστά για να μην μπει η μυρωδιά της καμένης βενζίνης και δε δίνουμε σημασία αν το σκοτάδι αργεί περισσότερο να έρθει γιατί δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τη ρουτίνα μας.


Συμβουλές για καλύτερη ζωή

Κάποτε φιλία σήμαινε να μοιράζεσαι με κάποιον τις σκέψεις σου, να έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Να περνάτε χρόνο μαζί απολαμβάνοντας αυτή τη συντροφικότητα, την επικοινωνία και την κατανόηση.

Τώρα με τους φίλους σου μοιράζεσαι χιλιοειπωμένες βρισιές για τους πολιτικούς και κοινό έχετε μόνο το γούστο σας για το άλλο φύλο. Το μόνο που απολαμβάνετε μαζί είναι το μεθύσι σας για να ξεχνάτε πόσο βαρετούς φίλους έχετε.


Κάποτε όλα τα πράγματα σήμαιναν κάτι,είχαν ένα νόημα. Έλεγες τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Γιατί τα σύκα ήταν σύκα και η σκάφη ήταν σκάφη. 

Τώρα αντικατέστησες τα φρούτα με πολυβιταμινούχα ροφήματα και πλένεις τα ρούχα σου σε πλυντήριο- στεγνωτήριο, ανυπομονώντας πότε θα βγει πρόγραμμα που θα κάνει μαζί και το σιδέρωμα.

1 Σχόλια

  1. Πράγματι, έχεις δίκιο!Τα πράγματα έχουν νόημα όμως ακόμη και τώρα, γιατί τους δίνουμε εμείς! Αν κατεφέρνουμε να μην υποκύπτουμε στη"μόδα" και στις "επιταγές της εποχής" που μας μπλέκουν σε όλα αυτά που λές, χωρίς να φοβόμαστε μην μας πούν περίεργους και παράξενους επειδή θέλουμε κάτι άλλο, τότε το καθε τι μπορούμε να το βιώνουμε όπως εμείς θέλουμε!Η πραγματικότητα είναι αυτή που γνωρίζουμε! Τικάνουμε από κεί και πέρα είναι το ζήτημα!
    Καλή αρχή με το blog σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.